fredag 28. september 2007

Fødselen av Annas Rom.


Hva er meningen med livet? Hvordan vet man om man gjør de riktige valgene når ett av livets veikryss plutselig er der? er det hele tilfeldig? finnes det en tanke bak? har man dager med flaks og dager uten? kan man styre livet eller blir man styrt? Hvert menneske står hver dag overfor et utall situasjoner hvor det må velge. Det må velge sine tanker og det må velge sine handlinger; det må bestemme seg for hva som er sant og usant, rett og galt.
Disse filosofiske spørsmålene leder meg inn på svaret på et annet spørsmål som mange bloggvenner spør meg om; - hvordan ble egentlig tanken om Annas Rom til. Det ønsker jeg å dele med dere ikveld.

Høsten 2004 kommer min mann hjem fra jobb og nevner i en bisetning at en av hans forretningsforbindelse vurderte å selge huset og ba han være på utkikk blant andre kollegaer. De ønsket ikke å legge det ut på det åpne markedet, da de selv skulle flytte til nabohuset og ville påvirke hvem som skulle flytte inn. Huset lå rett ved sjøkanten, men var utenfor vår prisklasse. Vi var selv ikke i modus til å tenke nytt hus.
Trodde vi. Men min 7'ende sans fortalte meg noe mer. Denne samtalen hadde jeg ventet på. Ikke visst den skulle komme, men bare ventet på. Da jeg forsiktig antydet at vi kan jo bare se på huset fra utsiden så tok vi neste dag en liten biltur - og der lå huset. Mitt hus. Jeg visste det fra første stund min mann fortalte om det. Veikrysset kjørte vi rett mot. Jeg så det først. Livet måtte ha en beslutning. Og huset ble en del av dette. Desember 2004 var salget i orden.
Men det stoppet ikke der. Like før vi kjører ned til huset vårt ligger naturligvis nabohuset. Med et tomt utleielokalet. - det lokalet skal jeg ha!, sa jeg. Å starte opp en interiørbutikk var min store drøm. Ett veikryss som jeg ikke hadde møtt ennå. Men jeg møtte en nyfødt baby, og ikke minst at barn nr 2 kom 13 måneder etter førstemann. Alt dette en fantastisk annen drøm som er det viktigste i mitt liv, men interiørbutikken glei sakte og sikkert ut i sand. I mellomtiden ble nabohuset lagt ut for salg, i mellomtiden fikk vi ikke barnehageplass og i mellomtiden ble det søkt på nytt om permisjon fra min jobb som butikksjef i skobransjen.

Da avslaget på barnehageplass kom oppstår tanken om hjemmebutikk. Drømmen om interiørbutikk ble en realitet ved at jeg startet opp nettbutikken http://www.annasrom.no/ høsten 2006.
Kjennskapen fra motebransjen og innkjøp fra hele verden, ga meg et flott innpass til å scanne trender og skaffe leverandører som jeg fikk tro på. Jeg opprettet dialog, og valgte å oppsøke leverandørene ansikt til ansikt for første gang på Formland messen i Danmark februar 2007. Endelig var jeg igang med en begynnelse! Riktignok hjemmefra, men likevel givende. Drømmen begynte sakte og sikkert å forme seg. Heldigvis så likte også kunder ideen og innkjøpene som ble gjort.
I mellomtiden så skjer det underligste av alt. Nabohuset blir ikke solgt. Og jeg er ferdig med babyperioden og tar da steget ved å gå mot veikrysset og spør naboen; vet du hva, jeg har en drøm, nemlig å starte opp en ny interiørbutikk på idylliske Langenes i Søgne kommune. Kan dere tenke tanken på å leie ut butikklokale som har stått tomt. Tenk tanken. En interiørbutikk, minimum 1 mil borte fra nærmeste kjøpesenter. De ser på meg med undrende øyne, men hva skjer? Om et par uker er jeg igang. Med min egen butikk i et idyllisk og flott gammelt landhandel lokale. Helt riktig til mitt konsept. 50 meter borte fra hjemmet. Hvor både internettbutikken og nytt lokalet skal slås sammen til å fortsatt viderutvikle firmaet Annas Rom.
Det har vært og blir tøff jobbing. Vi har hatt og kommer til å ha mange besøk på innkjøpsmesser. Det hagler i disse dager inn nye flotte varer som skal presenteres på nett og i butikklokal. Og gjett om dette er spennende. En drøm er under oppfyllelse. Dette vet jeg er bare så riktig.
Hvordan navnet Annas Rom ble til, skal jeg fortelle om en annen gang.
Nyt livet alle venner. Se etter veikryssene - og husk å ta riktig retning.
Anniche

(Foto:Chic Antique )

45 kommentarer:

Katarina sa...

Det der var fantastisk flott skrevet! Takk for at du delte det med oss.Ønsker deg virkelig til lykke med Annas Rom. Dette går bra vennen! Du e ei råflink jenta! Stor klem fra sør;-)

Malinken sa...

Inspirerende lesning, Anniche! Det å stole på magefølelsen er ikke alltid så enkelt, men din historie er et flott eksempel på, at en slik beslutning kan være det som får brikkene til å falle på plass, en etter en...

Kjempeglad på dine vegne!
Klem fra meg:-)

Helene sa...

Får nesten litt ståpels når jeg leser inlegget ditt. Du har virkelig skjønt det med å gripe mulighetene i livet.
Rart med hvordan en liten kjøretur "bare for å se" kan gjøre store endringer i livet.
Tenker du i dag er glad for akkurat den kjøreturen.
Virker som en veldig flott og idyllisk sted du har fått deg, og det må jo være en drøm å kunne ha sin egen hobby som levebrød.
Skjønner selvfølgelig at ikke ting bare detter ned i fanget på deg, for å åpne en butikk krever helt sikker mye planlegging og ufattelig mye arbeid.
Til nå har du iallefall lykkes godt med Annas rom, og det vil du helt sikkert også gjøre i fremtiden.
Ønsker deg lykke til og ha ei fin helg!

Hulda sa...

Så fint du har skrevet dette, Anniche! Likte det virkelig, og flott å lese om hvordan det hele gikk, både med butikk og hus. :) Jeg har veldig lyst til noe lignende selv, bl.a selge ting jeg syr, og endel interiør. I mormor og morfars hus er det i kjelleren en gammel landhandel. Besteforeldrene mine drev butikk der i flere år. Senere har faren min pusset det opp, men alle de gamle tingene er der, gammel disk, hyller med gamle varer osv.. Et gammelt glass skap som hadde vært perfekt til å stille ut diverse ting i osv.. Men, mulig det bare blir ved tanken for meg. :)

Emmeline sa...

Så spennede å lese Anniche, og så kjekt når en drøm går i oppfyllelse. Skjønner at du er i startgropen eller like like før. Skulle ønske jeg kunne ha stukket innom for å titte når butikken åpner, men det er nok enda en stund til jeg drar nedover igjen!
Det er bra at noen griper mulighetene som byr seg, lykke til-og god helg også;)

Gunhild, NO sa...

Så flott et innlegg!! I kveld får jeg visst ikke lagt meg. Sitter her med papirer som skal arkiveres og tar en rask kikk innom Emmeline sin blogg og blir så lattermild av hennes beretninger. Også titter jeg innom deg og blir tankefull...For det er jo så sant det du sier om veiskillene og valgene som skal tas. Og en kan jo lure på hva det er som gjør at plutselig stemmer alt og ting legger seg til rette. Tilfeldigheter, eller...? Det blir sikkert en nydelig butikk. Jeg kommer nok på julehandel til deg.
Til slutt to sitater fra Randi B. Noyes, som jeg kom til å tenke på: "Ikke gi opp et mål som gir resonans i ditt hjerte, det er det samme som å si nei til livet."
og "Hva gjør deg glad? Der ligger meningen og drivkraften for deg i ditt liv."

elin1976 sa...

Vet du....at jeg er så glad for at du dukket opp og ikke minst gikk riktig vei i disse viekryssene, Anniche. Hadde du ikke gjordt det så hadde jo ikke jeg blitt kjent med deg:O)

elin1976 sa...

Å så kom jeg på en ting til som jeg bare må fortelle.
Sånn som dere har det har vi det og.
Meg og mannen.
Helt tilfeldig ble jeg med mamma og min søter m. familien til Bulgaria på ferie etter at pappa hadde vært syk i 2 måneder og så døde av kreft.
Egentlig ville jeg ikke være med i det hele tatt men hadde ikke lyst til å bli igjen i huset hjemme alene.
Så dagen etter begravelsen dro vi for å slappe av, Å kommer oss etter den hektiske tiden.
Hvem andre enn min kommende mann treffer jeg på flyet ned.
Han var der med kamerater. De skulle på en 14 dagers ferietur. Siden da har vi hengt sammen som erteris! :O)
Så tragisk nok kan man si takket være pappa. :O)

Karna sa...

Livet består av tilfeldigheter, og det gjelder å stole på mavefølelsen. Kjempe spennende å følge med din nye butikk, håper du snart legger ut noen bilder!!!

Lykke til videre!

Lovise sa...

Hei. Så hyggelig at du har vært innom bloggen min. Jeg blir så glad når noen finner fram til meg. Gleder meg til å bli kjent med flere av dere.
Du har jo en nydelig blogg, og jeg har flere ganger tittet inn i nettbutikken din. Jeg venter på å finne store poser med lavendel for å fylle i duftposer av lin som jeg skal sy.Håper du får inn snart:)
Har også fått sansen for lavendelduftende husvask, har nesten ikke råd til å bruke den jeg har.
Klem til deg. Stå på!
Hilsen Ellen.

Mor Grethe sa...

Jeg skulle ønsket mine veikryss kunne vært like tydelige som hos deg, men kanskje vil jeg også oppleve det.... Noen veikryss har jo jeg også hatt i livet, selvfølgelig. Men jeg kunne godt tenkt meg å vite hva jeg skal bli når jeg blir stor;-) God helg anniche.

Anonym sa...

Nydelig å høre historien din. Jeg tror det viktigste i livet er å følge drømmene sine. Da vil man oppleve "flyt". det er en tilstand som er ubeskrivelig men alt føles bare helt godt. Jeg har alltid sagt til mine barn i forbindelse med valg av skolegang at de må kjenne godt etter drømmene og følge dem. Lykke til med butikken.

Katrine K sa...

For en flott historie, dette ble jeg veldig glad for å lese: At drømmer kan bli virkelighet, selv de som høres litt uoppnåelige ut..!

Grip dagen sa...

Det var et filosofisk og rørende innlegg du hadde skrevet. Jeg er så glad på dine vegne og ønsker det all lykke videre.

Jeg tror også på magefølelsen, sjebnen eller den 6.sans - kall det hva du vil.
Hvis en kommer til et veikryss, stanser og ser inn i seg selv, VET en hvilken vei en bør gå.
Når en da vandrer den veien, er det så godt å kjenne at dette er virkelig rett for meg.

Jeg står selv mitt i et kryss nå. Jeg vet ikke helt hvor veien går, så jeg står stille og tenker. Skal labbe videre når jeg er sikker på veien... Må bare ha noen uker til å kjenne godt etter først...

Ha ei deilig helg - gleder meg til å besøke butikken!
Marit

Anemone sa...

Veldig spennende lesing.

Noen ganger må man bare ta sjanse, for den som intet våger, intet vinner som kjent sagt.

Tror faktisk vi kvinner har litt lett for å "safe" når det gjelder slike ting, vi kliper hardt ved det kjente, kjære og den vanlige rutinen. Du har dog vært flink, og til gjengjeld står man tilbake med økt tilfredsstillelse, selvsikkerhet og en har vokst enormt som menneske.

Takk for at du delte dette med oss andre.
Fortsatt fin fin helg.

Lykke sa...

Det var et flott innlegg! Mange ganger når man står i veikryss, kan pulsen rase og man tenker "jeg burde egentlig ikke gjøre dette, jeg burde gjøre det som er safe", men så kjenner man at man må, man vil og man burde likevel. Jeg tror at for å bli lykkelig så må man våge å ta de valgene som gjør en lykkelig, det høres ut som du har vært flink til å våge dette. Lykke til videre med drømmene dine, familien din og butikken din:)og fortsatt riktig god helg:)
Klem fra Lykke

Mamma sa...

For et flott inlegg vennen! Du er ikke redd for å snu å gå andre veien du vet du! Er noe med det, men så har du en egen evne til å satse på riktig vei også;) Det er mamma`n din veldig glad å stolt over! Klem

daria sa...

du er så inspirerende,så flott skrevet,koser meg masse med den nye bloggen din:)

ha en fin helg vennen:)

Hobbyhuset-Merete sa...

Fantastisk at alt har gått så fint for deg når du har teke ein del sjangsar ved gripe mulighetane :o)Annas rom er ein utruleg flott nettbutikk og eg er sikker på at butikken du held på å lage til nå kjem til å bli ein minst like stor suksess :o) Eg kryssa iallefall fingrane for at dette kjem til å gå såå bra for deg!! Lykke til og klem frå meg :o)

moderncountry sa...

Heisann vennen!
Ååå, ja jeg sitter her og leser og blir helt,ja får nesten tårer i øya. Dette er jo bare helt utrolig, og jeg er så glad på dine vegne! Ja, selv har jeg nesten alltid fulgt hjertet mitt, og de gangene jeg ikke har gjordt det har jeg endt opp i helt feil retning, og som i tilleg bare har skapt problemer for meg. Det er så rart å tenke på egentlig, for de to site åra har jeg tenkt mer og mer på hva min mening er. Hvor skal jeg være og hva er mitt mål her i livet..det jeg iallefall vet er at man alltid må stole på sin egen intuisjon og magefølelse, følge alltid hjertet. NOen ganger tenker jeg, det føles nesten ut som veien allerede er lagt opp for meg, at det var meningen at det som skjer bare skjer. For ellers hadde jeg ikke havnet her jeg er i dag. Og det høres ut som det er det som har skjedd med deg og din mann også. At det var meningen at du skulle høre om dette huset, at dere skulle se det og ta dette valget. Jeg gleder meg enormt jeg, på dine vegne, dette fortjener du!
Og vet du hva eller? satt akkurat på fonen med søstra mi. HUn hadde besøk av en gammel venn av oss begge. HAdde ikke hørt fra han på mange år, og vet du hvor han bor? I søgne!! Yepp, to fluer i en smekk sier jeg bare! Ja, da kan vi jo besøke både han og dere (",)
Håper du har hatt en toppers dag, min har iallefall vært flott, føler meg mye bedre og har kost meg masse. Nå nipper jeg til et glass vin, skål da! hehe..kos fra meg (",)

Mia sa...

Jättespännande historia, jättekul att läsa! Tack för att du ville dela med dig detta, tänk vad livet bjuder på för överraskningar i bakfickan.. ;-) kram!

HildeS. sa...

Så flott å lese dette, og at du delte di historie med oss.
Eg vil ønske deg så masse,masse lukke til med butikken.
Det er så fantastisk når draumar går fra å vere draum til virkelighet.
Ha ei flott veke.
Klem:o)

Annettenett sa...

Frysningene iler nedover rygg og armer...takk for at du delte denne hitorien med oss. Noe har jeg jo visst og skjønt, men så fint å få høre hele sammenhengen og også hvordan du har tenkt og følt det!
Ønsker deg så innmari lykke til med butikken din:-)))
Stor klem

daisy sa...

Det er så fint å lese om deg og historien bak Annas rom! Jeg synes det er sååå flott at du har stolt på magefølelsen din, og gjort det du har følt har vært riktig. Det er lett å si at det er det man skal gjøre, jeg mener det selv også. Men det krever mot, og jeg synes du er tøff som tørr!
Men så får man igjen, ved gleden av å drive med noe man virkelig VIL!

Takk for fortellingen, og lykke til med åpningen av butikk! Jeg blir nok nødt til å komme på besøk..! :)

organic-lizzi sa...

Nydelig historie.. For hver gang vi tar intuisjonen vår på alvor blir den sterkere og sterkere..
Vil gjerne ha nyhetsbrev fra Annas Rom,og håper ikke spamfilteret mitt stopper det..
Ha en vidunderlig søndag:-)
klem Randi

Tilonino sa...

Så kjekt å lese. Du har virkelig tatt de rette veivalgene forstår jeg :)
Dette er nok en drøm for mange av oss. Gleder meg til å se innom butikken din. Har holdt til å Søgne noen år på sommertid. Er butikklokalet ditt på Langenes det som ligger ved veien og har vært brukt til sommerbutikk noen ganger.... Blir spennende og følge med deg.
Lykke til:)

Sublim Design sa...

Vad fint att få läsa om din historia, så härligt att höra att dina drömmar går i uppfyllelse:)
Jag önskar dig all lycka till med Annas room!
/S

chatrine sa...

Ser ut som du har fått det helt fantastisk! man må bare ta noen sjanser her i livet:) Ellers kan man bli sittenes å angre.. gøy er det jo når man får jobbe men noe man liker godt! Lykke til videre med butikken og nettbutikken!! Du er ei tøff dame!:)
Ha en flott søndagskveld!
Klem:)

Jorunn sa...

Så koselig å lese Anniche! Som flere her så får jeg gåsehud når jeg leser din historie. Det er utrolig noen ganger, hvordan veien plutselig gjør en sving og leder oss til steder vi ikke trodde vi skulle. Det er ingen tvil om at dere har fulgt den riktige veien! Jeg ønsker deg kjempelykke til med åpningen av Annas Rom! Jeg lover å stikke innom dersom jeg er i Søgne noengang (hvem vet, kanskje går min vei forbi der engang - da hadde jeg blitt veldig glad hvertfall). Til så lenge koser jeg meg maks i Annas Rom på nettet, ikke så verst erstatning det heller :)
Ha en fin søndagskveld og en finfin uke Anniche!
Klem fra Jorunn

Jorunn sa...

Så koselig å lese Anniche! Som flere her så får jeg gåsehud når jeg leser din historie. Det er utrolig noen ganger, hvordan veien plutselig gjør en sving og leder oss til steder vi ikke trodde vi skulle. Det er ingen tvil om at dere har fulgt den riktige veien! Jeg ønsker deg kjempelykke til med åpningen av Annas Rom! Jeg lover å stikke innom dersom jeg er i Søgne noengang (hvem vet, kanskje går min vei forbi der engang - da hadde jeg blitt veldig glad hvertfall). Til så lenge koser jeg meg maks i Annas Rom på nettet, ikke så verst erstatning det heller :)
Ha en fin søndagskveld og en finfin uke Anniche!
Klem fra Jorunn

Flower Power sa...

Åh, Anniche, for et flott innlegg! Fikk helt tårer i øynene her jeg sitter jeg!
Jeg har også en tro på at livet vårt har lett for å falle på plass hvis vi følger instinktene våre, og lærer å bruke mer hjertet og litt mindre hodet. Det er bare litt vanskelig å skille de to noen ganger, synes jeg.
Jeg står på en måte ved et sånt skille nå.... Etter å ha fått diagnose på en kronisk sykdom som hindrer meg i å fungere i jobb som før, er jeg litt i tvil om retningen jeg skal gå. Føler vel egentlig at jeg må stå på stedet hvil en stund og la tiden jobbe litt for meg. Det kan jo hende jeg blir bra igjen og at en kompasspil vil peke ut en vei videre:))
Jeg er i hvertfall sjeleglad for at jeg fulgte instinktet mitt til å kaste meg inn i denne bloggeverdenen, etter å ha dumpet tilfeldig innom Mollysheaven. Ante ikke om denne verdenen før det, og ante ikke at jeg skulle bli "kjent" med såååå mange flotte mennesker som har samme interessene som meg.
Jeg ønsker deg så inderlig masse lykke til med butikkene dine, og det er så inspirerende å ha blitt kjent med deg! Du er en dame som tydeligvis er flink til å lytte til det innerste i deg selv, og da vil du alltid lykkes!:) Stå på Anniche! Det blir spennende å følge deg videre:))
Takk for at du delte den fine historien din med oss andre:))

Klem:)

Leah sa...

Kjære deg, som så mange andre her skriver, så sitter også jeg med tårer i øynene over den nydelige historien din. Du virker som ei herlig og go jente som fortjener at ting går godt i livet :-) Så MASSE LYKKE til med prosjektene dine. Jeg tror også på dette med magefølelsen. Jeg holder på med ansettelser av nye folk om dagen, og jeg stoler faktisk mere på magefølelsen enn på papirer og kvalifikasjoner, he, he. Det som er virkelig gøy, er at det viser seg å være det riktige å gjøre, gang på gang... Så magefølelsen skal man ikke kimse av.Ha en flott uke, Anniche, gleder meg til å se litt "dokumentasjon" på det du driver med :-) klem :-)

Lille Trille sa...

Blir ganske imponert jeg, når jeg leser om hvordan du har jobbet for å oppfylle drømmene dine :-)
Hvor mange av oss er det ikke som lar det bli med drømmen fordi vi ikke helt våger...Da er det kjempeinspirerende å lese din historie, og kanskje er det puff nok for noen av oss andre til å oppfylle noen av våre drømmer, hvem vet ?
Ønsker deg lykke til med den nye butikken, og venter spent på bilder :-)
Lille Trille

Mia sa...

Såååå fantastisk å lese om dette, Anniche! Og så utrolig bra alt har ordnet seg. Ja, det gjelder vel bare å gripe sjansene som byr seg og å velge riktig (og ikke tvile for mye...) Så utrolig artig at drømmen om egen interiørbutikk, i tillegg til netbutikken, har gått i oppfyllelese. Og så nære hjemmet ditt også. Jeg ønsker deg all lykke til med prosjektet, og skulle så inderlig ønske at jeg ikke bodde så lang unna...

Krabat sa...

Dette var virkelig spennende lesning! Det er inspirerende å lese om noen som følger drømmene sine slik du har gjort. Jeg gleder meg til å følge deg og se hvordan konseptet ditt utvikler seg videre. Lykke, lykke til!

Sol sa...

Fint innlegg Anniche! Jeg ønsker deg all mulig lykke til med den nye utikken din.det har vært flott å hatt kontakt med deg både gjennom bloggen din, og via nettbutikken din. Hvem vet, kanskje jeg står utenfor døren til den nye butikken din en gang....Det hadde vært kjempemoro.
Stor klem fra meg.

Ellie sa...

Flott skrevet, Anniche! Jeg ønsker deg MASSE lykke til med den nye butikken!

Albertines verden sa...

Ja, er det ille deilig når ting bare faller på plass. Sånn tror jeg ofte ting skjer, og at det er mest riktig. Lokalet jeg har fått tak i, har jeg egentlig tittet på i flere år, helt riktig beliggenhet og fint inne (sjakkmønstret gulv, jeg elsker det). Det har virket helt uoppnåelig, men plutselig en dag nå i høst hang lappen med opphørssalg i vindu!Jeg var ei heller først i køen, og regnet med at mulighetene var små. Plutselig var jeg først i køen, men nå hadde husleia plutselig økt med 60% og jeg kjente at håpet forsvant igjen. Men etter noen tøffe uker med pruting, argumentering og til og med takket nei til lokalet, så kom vi til enighet. Butikken vil ligge i Askim, indre Østfold. 5 mil fra Oslo. HA en riktig fin uke!

Ida sa...

Fint og sterkt skrevet. :)
Man skal følge intuisjonen og drømmene sine.
Du har virkelig realisert dine.
Lykke til videre!
God ukestart til deg. :)
Klem.

Mita`s hjørne sa...

Et flott "eventyr", det er jo skikkelig morro når alt klaffer...

Lykke til...

Timotei sa...

Oi, dette var en liten tankevekker, Anniche. Hva ligger bak de valgene vi tar? Magefølelsen er nok undervurdert, ja. Skulle nok stole på den litt oftere. Du har nok en sterk intuisjon. Du bare vet hva som er riktig for deg. Skjønner jo at det må være masse jobb med å starte butikk også, selv om en føler at en er på riktig vei. Og så må en ha litt mot og tørre å ta noen sjanser! Ønsker deg i alle fall masse, masse lykke til videre!

ALIN sa...

Heia Anniche! Du er en inspirasjon og jeg har en veldig god følelse for den nye butikken din! Du får ha en "grand opening" her på bloggen når den står ferdig. DET blir spennende!

Klem!

Line sa...

Utrolig inspirerende lesing!!! Tusen takk for at du deler historien bak Annas rom med oss :) Det spørs om ikke jeg må ta en shoppingtur til Søgne snart.. tjihi

lillemy30 sa...

Flott historie anniche! lykke til med annas rom :)

solstad sa...

Jeg får frysninger når jeg leser dette, VELDIG BRA skrevet!
Ønsker deg masse lykke til med butikken!!! Stor klem

Seriale