søndag 30. mars 2008

Speed entertainment på en søndag.

(Foto: nsb)

Mars måned har vært heftig for vår familie. Med to gutter på 2 og 3 år så er det ikke til å stikke under en stol at det kan gå heftig for seg året rundt…, men mars har dog likevel vært spesiell. Min kjære mann skifter jobb i disse dager, og i den anledning innvilget han seg en hel frimåned hvor han skulle hjelpe meg i interiørbutikken .
Men mest av alt skulle han få mer ro til å lese en god bok, gå noen lange turer og kunne være litt for seg selv i en travel hverdag. Men slik gikk det ikke. Det begynte med at yngstemann fikk en skikkelig forkjølelse, og måtte være hjemme i mange dager. Deretter var det eldstemann sin tur. Akkurat ferdig med 2. forkjølelses kule begynte det å komme røde prikker over hele kroppen på yngstemann med flere våkenetter på grunn av kløe og ubehag for stakkars lille nurket. Vannkopper. 14 dager etterpå var det treåringen sin tur… Min mann fikk med andre ord en fullstendig barnevaktmåned i stedet for en frimåned. Misforstå meg rett, både han og jeg forguder våre barn og elsker å være med de hvert sekund, men i anledning av at planene var så store for en annerledes avkoplingsmåned for min mann så ble det nok mars måned litt annerledes enn forventet.


For de av dere som har barn så vet dere også at tvungen inne tilværelse for småbarn i neste en hel måned, skaper en situasjon hvor barna lett kan bli ”litt” sutrete og rastløse. I dag søndag fant derfor min mann på at vi MÅTTE finne på noe utenfor hjemmet. Været var skikkelig regnfullt, så Dyreparken og alt annet uteaktivitet slo vi fra oss. Eldstemann har fremdeles også vannkopp utslett. Min mann fant da ut at en togtur måtte være midt i blinken. Problemet er at Sørlandsbanen ikke akkurat er en lokaltogstrekning, men min mann fant fort ut at Stavanger toget stoppet på en liten togstasjon som heter Nodeland og derfra kan man følge toget inn til Kristiansand.

Etter 30 minutter bilkjøring kom vi til en nærmest falleferdig nedlagt stasjon med en perrong og to togspor. Jeg ga tydelig uttrykk for at toget er sikkert forsinket, men neida det kom helt presis kl 13.31. Vi heiv oss på toget, og barna stormet til togvinduet med stor entusiasme.

7 minutter varte seansen.

Jeg visste ikke at det var en såååå kort togtur, og barna hadde knapt funnet sete sitt før mannen over høytaleren annonserte at ”avstigning Kristiansand stasjon var på høyre side”.

For å være barnas første togtur så kan vel ikke denne turen karakteriseres som en minnerik opplevelse for livet…, men jeg håper at de husker tilbake på at foreldrenes speed entainment var for å glede 2 nydelige barnesinn på en regnfull søndag.

43 kommentarer:

tinemor sa...

Så hærlig.
Jeg lo godt.
Det er ikke kvantiteten, men kvaliteten som er viktig vet du... Og det ser ut som din kjære har funnet ut av det.....
Ikke noe gøy når de små er syk. Godt å høre at de er på bedringens vei!
Go søndag og god uke

irina sa...

He he he......men for en flott historie å fortelle dem og barnebarn :)

Takk for kommentarer...du er no så snill og raus du....

Vi e nok lik e litt schisofren i stil jeg å :)

Natta vennen :)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Men låter spännande!!
Mysig bloggg!!!
~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨`·.,(¯`·´¯)¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨(¯`·´¯).·´¨¨¨¨¨¨¨¨¨
~♥ W I T H`·.,.· L O V E ♥~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨Mamma Millan¨¨¨¨¨¨¨¨
~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~

Inger sa...

Uff - ikke noe artig med syke barn, men godt at de nå er friske igjen! Og som tinemor sier - så er det ikke kvantiteten med kvaliteten som teller! Er sikker på at barna koste seg selv om turen ikke var så lang :o)
Ha en flott uke!

Aina sa...

Herlig historie, ingen kan si at dere ikke prøvde vertfall..og 7 minutt lyyke er vel bra;-D

Du er ikke min hemmelige venn nei, jaja, da må jeg bare lure videre;0)

Håper du får en fin ny uke med friske unger og masse energi:0)

Tiril sa...

Herlig liten historie, de fikk da i det minste kjøre tog, kan bli leie og!!!
Husker den tiden da den ene forkjølelsen overlappte den andre, barne sykdommer er de stort sett vaksinert for, men vannkopper, huff den fikk jeg av unga!!!
sier ikke mer.
Ha en fin uke
Klem fra meg.

Lykke sa...

7 minutter er av og til nok, det kan fort bli kjedelig med laaaange turer også.
Håper småtassene er friske og raske igjen og at dere store får anledning til en slik måned en annen gang, uten vannkopper og sånt altså.
Ha en kjempefin uke:)

Garden Angel sa...

Nå måtte jeg bare flire litt Anniche!
Morsomt alikevel da! De fikk jo en togopplevelse iallefall...hi hi
Ikke alltid like lett med sånne innedager...Ihverfall ikke når det blir for mange av dem!
Det gjelder selvom man har store barn, kan jeg love deg:)

Jeg føler vel ikke akkurat at jeg har en prinsesseseng, men...Takk for koselig kommentar:)
Ha en nydelig dag!
God klem fra meg(",)

Ps: masse fine bilder av de nye tingene under her...fristende!

Trude sa...

Heisann,gutta ble sikkert kjempefornøyde!!Artig å lese om deg i Adressa i dag. Flott innlegg...og god reklame for din flotte butikk.

Trude sa...

Heisann,gutta ble sikkert kjempefornøyde!!Artig å lese om deg i Adressa i dag. Flott innlegg...og god reklame for din flotte butikk.

borghild sa...

Hei frøken! (Det et det S kaller både meg og K for tida!:-)

Herlig historie!!:-) Jeg er sikker på at dagen til gutta ble fullkommen etter denne togturen, og dere dermed utropt som superforeldre!! Tenker de koste seg! Alle syv minuttene... he he..

Flott bilde og stykke i Feven i dag også, og ser fra kommentarene at det har vært i Adressa også. Flott for butikken, det fortjener du! Så forresten noe på butikkbildene nedenfor som jeg har veldig lyst på, tar sikkert turen ut i løpet av uka:-)

Så det ble ikke så mye avslapping på H? Han fikk kanskje ikke svingt malerkosten så mye som planlagt heller da?? Får håpe gutta har hatt sin del nå da, og at de holder seg friske utover.
Klem B:-)

Solveig sa...

Hihihi! Nå sitter jeg og humrer godt for meg selv!

Er det ikke sånn at barn ikke har noe tidsbegrep, eller er det bare jeg som husker feil nå? I tilfelle kan du jo bare si at det var en laaaang tur:)

Håper sykdomsrunden har gitt seg nå, må si jeg kjenner meg alt for godt igjen, selv om vi bare har èn liten en å ta vare på..

Så ... fortsatt god helse!!:)

Cathrine sa...

Heisann! Skikkelig fin blogg du har.Kjejt å få komme seg ut litt,det kan jo bli ganske så drygt med syke små barn.Man er jo glad i dem,men det er lov å bli sliten. Regner med alle kjenner seg igjen der :-) Ser på ditt forrige innlegg på den høye lysestaken,hve er prisen på den? Prøvde nettbutikken din,men enten er det noe med nette mitt for det går veldig treigt å komme seg inn. Klem cathrine

Cathrine sa...

Legger deg til bloggen min og jeg,håper det går greit!!!

organic-lizzi sa...

Det var bra timet så de hadde barnepass da:-))Selv om det utrolig mange år siden husker jeg vi hadde samme runden med våre når de var ca.samme alder...men de fikk en avart av kikhoste etter den runden også,så det gikk i ett fra februar til sommeren!Stilig å ta skjønningene med på en kjapp togtur da;-)
Håper alt bra med deg,kjære Anniche.
Deilig dag til deg & stooor klem fra Randi

litenIda sa...

Hehe.. Flott historie!

Synd at barna har vært syke. Husker (nesten) selv hvordan det var å ha vannkopper, var nok godt for dem å komme seg litt ut, tenker jeg.
Flott tiltak var det, i allefall, selv om resultatet kanskje ikke ble helt som planlagt..! :)

Ønsker deg en fin mandag!

Lene sa...

Hehehe :) Huffameg , stakkar guttene - men likevel morsom historie :) Togturen ble rene "verden rundt på syv minutter" - kanskje ikke det helt store man da rekker å oppleve - men dog - been there, done that ;))

Håper alle er friske og raske igjen - og gratulerer med nyjobben til din mann :)

Goood klem :)

Tulipaner og krystaller sa...

For en koselig liten historie(selv om det er synd barna ble syk)
Tror nok barna syns det var stas å få kjøre tog. Går ikke alltid som man tenker seg, men det høres nå ut som dere stod han av:-)
Håper de små er friske igjen og kan komme ut å nyte våren, som ihvertfall har kommet til nordmøre idag. Ønsker deg og dine en fin uke. Hilsen Marit.

Bo med Lena sa...

Hi..hi..speed-entertainment. Kanskje det er det vi burde starte med..?

Husker godt hvordan det var når våre to fikk vannkopper med eksakt 14 dagers mellomrom = 1 mnd INNE!! Skrekk! Det kan tære på da...

Godt det går mot lysere tider på alle måter:)

Ønsker deg en prikkfri mandagskveld!

liven sa...

Heisann!!
Det skal ikke mye til å glede sånne små barn!! Det er ofte vi voksne som legger listen for høyt!!
Tenker de koste seg:O)

Har lest Bergens Tidende i dag og der stod det at det var "in" med Jesus på veggen:O) Var litt morsomt å lese det nå etter det styret med Elins jesusbilde på vaskerommet!!
Så du var litt "kjendis" i dag du da:O)
Ha en fin kveld:O)

Anonym sa...

Ojojoj...Høyres ut som reklamen for flytoget! Framme før du aner det...
Sjuke barn er ein prøvelse for både små og store, spesielt når det blir så langvarig!Håper formen er fin igjen.
Ha ein strålande kveld:0)

Ninas Lounge sa...

Dette var en morsom historie, vet så altofr godt hvordan det er med sykdomsperioder. Vi har også vært inne med barna nesten hele den siste måneden. En togtur var genialt, det tipset skal jeg ta med meg. Ha en fin kveld!

Huset i Hagen sa...

He.he. morsom historie. Det er ofte ikke så mye som skal til for å glede de små. :0) Håper dere er friske allesammen nå da. Jeg leste om deg i Bergens Tidende idag der du snakket om kors. Madonnaer og Jesus :0) :0)

FO - 2 sa...

Herlig. En opplevelse for livet! ;)
Og det trenger man virkelig etter inneliv og sykdom. En togur er en opptur. ;)

Nette sa...

Hehehehehhe...men tanken va jo virkelig god da, og de ble vel fornøyde uansett?

Nette sa...

Ja, du må logge deg inn på www.bloglines.com, så kan du adde linkene til de bloggene du vil besøke. Du kan velge om din linkliste skal være offentlig eller hemmelig. send meg en mail på annettetjelle@hotmail.com hvis du lurer på noe underveis:)

Tove sa...

Oj sann, det var litt av en frimåned for mannen din.. i det hele tatt hverdag med en to og treåring høres heftig nok ut i seg selv, jeg har EN fireåring og kan være helt kaputt når kvelden kommer:)

Morsom toghistorie:D

klem

Grip dagen sa...

Høres ut som en tung måned med så mye syksom i huset. Huff da!

Måtte le av togturen... 7 minutt!?

Jeg skulle en tur til Kr.sand for å hente en bil ifjor.
Dro med et grytidlig tog, og planen var å sove på turen ned.
Men det rista, bråkte og smallt. Jeg trodde nesten det var skjult kamera... Tenkte at dette MÅTTE være en spøk. Men neida...

Men jeg er alltid beredt! Sjokolade og interiørblad i veska. Så turen gikk fint, den.

Håper guttene er friske og raske nå. Det er så vondt å se de små ha det vondt.
Her i huset har vi det slik at når dattera kutter seg er det mor som besvimer... Your pain is my pain...

Ha ei fin-fin uke videre.
Marit

Gunhild sa...

Synes det var en morsom ide med den togturen. Dere kan jo ta en tur med setesdalsbanen til sommeren, hvis de har fått mersmak på tog.
Så fint bilde av deg i avisa da... Jeg må innrømme at jeg ikke er fanget av trenden med kors og madonnaer. Har heller ikke merket stilen hos andre jeg kjenner, så det er kanskje de unge det slår mest ann hos. Er nok litt traust..
Får håpe guttene dine er over det verste nå med sykdom og kan være masse ute. Så herlig det er nå med lyse kvelder.

Anonym sa...

Hei snuppis. Gjett om jeg kjente meg igjen. Jeg har også vært på en slik togtur en gang, da alene, med en 4 åring og en diger dypvogn. Hva gjør man ikke for sine guller?

Butikken din ser ut som et paradis. Kanskje jeg må ta toget nedover til deg snart??

Litt nytt på interiørfronten har skjedd i dette huset. Jeg har nemlig fått "nytt" kjøkken! Håper du tar deg tid til en tur! Klem.

chevostar sa...

Så kjedelig da med syke barn i en hel mnd! Men jammen godt at dere kunne finne på noe så gøy som en kort togtur! hi hi Hærlig historie!

☆Therese sa...

Skjønner at mars kanskje ikke er en mnd dere vil huske med "glede", men kanskje med litt humor (etter hvert :o). Har selv "små" barn, dvs de har blitt 5 og 7, men det skal ikke mange dg/timene til før de blir utålmodige av å bare måtte holde seg inne (spesielt guttungen). Håper dere alle er friske og raske nå, så får dere heller ta en lengre tågtur senere en gang - he he :o)
Ha en flott uke!!

Anne sa...

For en morsom hostorie da gitt !
...om nå togturen ble litt vel kort. Men litt "feeling" med å kjøre tog fikk vel alikevel gutta boys tenker jeg. Så neste gang blir vel turen litt lenger.

Og barnesykdommer og inneliv vet jeg det meste om, selv om jeg "bare" har en her hjemme. Da plutselig er en glad det finnes DVD du...

klem herfra i håp om at de er i bedring.

GundaM sa...

Det var no godt toget var i rute da!!!
Ikke for ofte det vel;)

En god historie var det og håper gutta er i full fart. Utrivelig med sykdom ja;( Håper din mann ikke er altfor sliten og no da;)))

Ha ei fin uke Anniche!

ChatrinesLiving sa...

Hehe... tenk hvor kjedelig livet blir når barna blir store;) Da blir det lite med våken-netter, prikker over alt, og "propeller" innendørs etter 1 mnd;)
Ja de er skjønne de barna:)
Når de blir friske, og far begynner å jobbe, kan han kansje ta "toget" til jobben, så han rekker å lese litt;)
Jeg husker godt hvor slitsomt det kunne være iblandt med små barn, å som alenemor i tillegg...
Men de er så skjønne de barna da:)
Husker ikke helt nå om jeg har svart, men de green gate bildene mine har jeg tatt selv ja;) Fine?;);)
Ha en fin og "rolig" kveld Anniche!
Klem fra chatrine:)

Line sa...

he he (¨,) bussturer var det helt store for sønnen min!!

Ha en fin onsdag!

Grip dagen sa...

Var innom her tidligere idag. Men oppdaga en ting til jeg må si.

Jeg holdt på å sette fyr på både deg og noen flotte ikoner idag!
Skulle fyre i ovnen og fant gårdsdagens Aftenblad.
Og hvem andre enn DEG står der og smiler?!?
Måtte le da jeg leste det. For idag har jeg sydd en lyspose til meg selv - med madonnabilde strøket på. Og så leser jeg om at vanlige familier pynter mer og mer med religiøse symbloler... He, he.
Kunne ikke passet bedre!
Sitter og ser på brukt-kupp jeg har gjort i det siste: gammelt Jesusbilde, brodert salmevers osv...
Vel, håper du får en VELSIGNA god kveld...!
Hilsen HIMLA trøtt Marit

Mariquita sa...

Så utrolig bra :).
Vår lillemor sin første togtur varte 11 min - så det var ikke så mye lengre.
Synes bloggen din og Annas rom er helt topp, og håper det går greit at jeg lenker til bloggen din på min egen? Du er velkomment itl å ta turen innom :9

Mita`s hjørne sa...

He,he... ja man skal jo ikke overdrive heller da - så 7 min tog-tur holder sikkert første gangen... lo godt gitt, her jeg sitter...
Huff så kjedelig for de små å være syke... å de voksne også...

Ha ei koselig uke...

Landstil sa...

Hei, og tusen takk for koselig hilsen på bloggen!
Så klart det ikke gjør noe at du stakk innom, bare koselig det :)
Og så hyggelig at du likte interiørbilaget fra huset mitt! Alltid koselig å høre!

Måtte le litt av den historien ja! / min er ikke lang tid nei, men var nok bedre enn ingenting!
Vet hvor slitsomt det er med syke små!! SØnnen min på 18 mnd har nettop vært syk i 2 uker, også holdt vi han inne 1 uke ekstra. Og 3 uker inne er nok til å gjøre både barn og mor litt små gale :)
Håper dere blir fri for sykdom nå så dere kan kose dere ute i vår været som kommer innom av og til :)

Også må jeg bare si at du har et flott hus!! Lekre bilder av hjemmet ditt ja! Kjempe fin lysekrone over spisebordet!!

Bare kom innom igjen :)

Klem Anette

Ingrid sa...

Hei! Jeg hørte deg på radioen her om dagen. Var ute og kjørte bil i et jobbærend.. radioen i firmabilen sto på en eller annen kanal.. og der var plutselig Anniche fra Annas Rom intervjuet. Artig! Hyggelig å høre stemmen din - du høres jo like koselig ut som det inntrykket jeg har ellers av deg! :)

IngersATELIER sa...

Artig innlegg vennen... Å, var det slik togturen ble... Det viste jeg ikke. Hva gjør man ikke for de søte små, tanken bak som teller Anniche. Trodde dere var en tur med Setesdalsbanen jeg, men den går sikkert ikke på denne tiden av året.
Natta-klem fra mamma!

Pulsatilla sa...

Hehe, deilig avslutning med den togturen - og ikke si at det ikke blir et minne for livet ;-). Men ellers høres deres marsmåned ut omtrent som vi hadde det i november i fjor. Bortsett fra at vi hadde ikke en som allerede hadde fri, så det var litt av en kabal å få til å gå opp. Det var en måned som tok hardt på både små og store. Nå er heldigvis alle friske og raske igjen, håper det er over for denne gang hos dere også.

Seriale