tirsdag 23. februar 2010

Fortvilet ...

Jeg er ikke den som pleier å være mest personlig på blogg og jeg liker heller ikke å "klage "

Men jeg har en liten skjønn gutt på 4 år som er så plaget med astma på vinterstid etter å ha fått rs virus som nyfødt - På denne tiden av året så sliter han seg gjennom dagene , og er så tappet at mammaen ofte får tårer i øynene . 
 
Grunnen til dette innlegget er om ( det er det sikkert ) flere av dere som har barn med astmatendenser - og hvordan dere kanskje har gode råd som bedrer hostingen og tungpustingen. Moderne hjelpemidler som Flutide og Ventoline hjelper noe, og vår lege er ganske så sikker på at han vil vokse det av seg, men finnes det noen gode "kjerringråd". Skal man la barnet leke ute - mens man samtidig vet at det forverrer, ihvertfall kortsiktig, situasjoen i vintersesongen?Mange grunner til at vi lengter etter vår, som dere forstår, men tar gjerne imot gode råd fra andre i samme situasjon!:) Klem Anniche .

17 kommentarer:

Unknown sa...

uff stakkars liten...
Jeg kan dessverre ikke gi råd på astma, ingen av ungene har det her (vi har hatt nakkebrudd og litt annet, så jeg vet hvordan det er når barna lider.), men jeg sender varme mammatanker fra en mamma til en annen <3
Nanninattaklem

Harmoni og nostalgi - Den Hvite Rose sa...

Hei. Det er vanskelig å gi råd for alle har det så forskjellig, men siden han fikk astma så tidlig så er ihvertfall sannsynligheten stor for at han vokser det av seg. Min sønn gjorde det ( han er 23 nå). Men min eldste datter har det og hun blir mye bedre av å være i syden. Svigermor har hard astma og hun har god hjelp i en slags maske du får kjøpt. Hun anskaffet sin i fjor da hun var på Glitre.Det er et rehabiliteringssted for de med KOLS eller astma. Men hun har fått beskjed om å ikke være utendørs når det er over 10 minus, men ellers så bruker hun masken. Den syns hun hjelper veldig bra så kanskje det er en løsning for dere? Lykke til, krysser fingrene for at han vokser det av seg!

Gypsy Purple sa...

You have my sympathy...I had asthma since I was a child....how old is he??

Mitt hvite hus sa...

Uff stakkars gutten da..og dere også.. ikke greit å være mamma når lille gutten plages..

kan desverre ikke hjelpe deg..

klem Kertsin

Laila -Karin sa...

Hei.
Stakkars liten . Jeg har selv astma så jeg vet hvordan det er .
Har du kjennskap til medisinen singuler. Det er tabletter som ble frigitt for blå resept for noen år tilbake. Det er vært et forsøk .
Jeg ville og bedt om å få bronkyl brusetabletter. de fortynner sslimet så det er mindre belastning å få hostet det opp.
Tror ikke det er så lurt å la ham være ute vist det er alt for kaldt.

Hulda sa...

Skjønner godt at dere lengter til mildere dager med en astmatiker i hus. Kjenner selv at det tar på når det er skikkelig kaldt ute. I dag er det -14 her i Harstad. Men, det er meldt mildere utover dagen. Så fint å se det vårlige bildet ditt, Anniche!

Heidi og Cathrine sa...

Hei Anniche. Stakkars lille gutt.. og dere da. Det værste som er er jo å se sine barn lide. Ingen her har astma, men vår 17-åring har slitt med mycoplasma lungebetennelse i laang tid, nesten 2 år og det har ikke vært bare, bare. Han går toppidrett på videregående og trener masse ute hver dag. Han bruker maske når det blir for kaldt og har god effekt av det. Kanskje verd et forsøk for dere også..? Det er jo klart lillegutt vil være ute og særlig nå som det er snø.. Lykke til! Håper dere finner en løsning.

:-)

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Hej!
Det lyder hårdt med sådan en lille syg dreng.
Kan godt forstå du er frustreret, man vil jo kun sit barn det bedste.
Man blir så bange, når de hoster, især om natten, hvor man ingen søvn får.
Håber snart det blir bedre med ham.
God bedring med ham.
Knus Susi

My home is my Castle sa...

Stakkars lille gutten...
Håper snart kulden gir seg...

Riktig GOD bedring..:)
Klem,Kari

Oleiv Lene sa...

Hei!
Jeg har selv en liten en på to år som fikk rs visur når han var to uker, og det var et mareritt! Lå på sykehus i fem dager og fikk medisin hver andre time. Men når jeg nå i ettertid ser hvor heldig jeg har vært så skal jeg ikke klage! Han har litt stygg hoste, men det er det eneste. Det jeg gjorde etter at vi kom ut av sykehuset var å oppsøke Alternativ helseklinikk her på Nordmøre. Hun driver med flere alternative behandlingsformer, men er i utgangspunktet utdannet jordmor. Hun ordnet i første omgang med et homeopatimiddel for å løse opp slim i lungene slik at de ble styrket. Jeg har også en bekjent på Smøla, Nordmøre, som er healer. Hun la sine varme hender på han i noen minutter og jeg tror også hun brukte litt fjernhealing for å hjelpe han.
Om dette er grunnen til at han ble så bra som han ble vet jeg ikke, men jeg som mamma tror det forebygde senskader (jeg har også selv vært til behandling til de to jeg skriver om her, og vet de er fagfolk). Noen ganger kan det være verdt et forsøk med alternativt når man føler at skolemedisinen ikke strekker til...
Lykke til!

Lillan sa...

Hei

huff dette var trist å lese. Det er vondt å se de små ha det vondt. Jeg har selv hatt astma som liten, jeg kan trøste deg med at legen din kan ha veldig rett..når man får det som veldig liten så er det stor sjanse for at man vokser det av seg. Min mor har astma i alvorlig grad men hun røyker mye også.. det er nok arvelig. Men jeg hadde det fra jeg var ca 3 år til jeg var rundt 6 år, brukte medisiner (husker ikke hvilke...men det var sånn man drar inn...ventoline eller noe). Jeg har ikke hatt astma siden det gav seg gradvis og nå er jeg snart 30 år. SÅ det finnes håp for din lille. Men god og frisk luft hjalp meg mye. Ønsker deg masse god bedring og lykke til. Det går nok bedre etterhvert skal du se, det har jeg stor tro på.

Klem fra Lillan

Maya sa...

Har ikke så mange gode råd, men forstår fortvilelsen, og ønsker deg og tassen god bedring :)

Torparbo sa...

Hei
Pleier heller ikke å skrive om private ting på bloggen min. Dette er en ting jeg kjenner meg veldig igjen i. Har selv en gutt på 11 år, fikk rs. viruset som ett åring. Har sterk astma i dag. Det som har reddet oss i de vanskligste periodene er innhalatoren (maskinen du puster inn flytende ventolin blandet med saltvann.) Han bruker den mange ganger om dagen, men fyller den opp med bare saltvann. Det løsner slimet for han og alt blir lettere. Er inne når det er kaldere enn -10 grader. Bevegelse er viktig. Kunne skrive side opp og ned om saken...Håper han blir bedre etter som tiden går.

Lobeliadamen sa...

Hei Anniche.

uffda, jeg kjenner dette igjen også. Bøtteknotten på 5 er også plaget av astma. Syns vi har gått i rute mellom hjem og Barneklinikken på Haukeland. Det er ikke få ganger vi har vært innlagt. Selv om de som jobber der er noen engler - så blir det slitsomt i lengden. Både for barn og foreldre.
Vi har heldigviss fått forstøverapparat hjemme og det har spart oss mang en tur på klinikken de siste årene. (bank i bordet!!) Om dere ikke allerede har dette ville jeg hørt med legen. Bøtteknotten bruker også Ventolin og Flutide, men nå altså flytende Ventolin i forstøveren. Ellers så er det jo de samem gamle rådene som sikkert alle kommer med: ligge med hodet høyt, sitte i altandøren i kald luft, stikke hodet inn i kjøleskapet/frys for kald luft....ja her har vi prøvd alt!
Bøtteknotten er ute i sneen men får jevnlig medisin etter behov - hver 3-6 time dag og natt.
For 2-3 år side traff vi på en fantastisk lege på Astmaklinikken på Haukeland. Og hun fortalte at vi måtte bare mase og mase til vi fikk forstøverapparat - vi kjenner jo barna våre best selv. Men som sagt, vi har vært innlagt en haug med ganger, så det hjalp vel i prosessen. Ellers så regner jeg jo med dere har de ekstra sykedagene ,sykestønad etc.

Ønsker dere masse lykke til og håper at han vokser det av seg. tror Bøtteknotten gjør det. Broren hans (mitt bonusbarn) vokste det av seg i 5-6 års alderen. Fingers crossed :-)

W

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Anniche!
Litt seint ute med å se dette, men henger meg på for en kommentar, siden "alle" hos oss har astma. Jeg har meget lang erfaring, og både med store og små asmtatikere! Kulda er drepen for en astmatiker, men du burde absolutt få tak i Jonas varmemaske til ham. Den bestiller du via NAAF, og søker via legen hans. Det tar jo litt tid, så vi bestilte den bare selv. Prisen er rundt 500,- Det finnes 2 forskjellige masker - én som varmer opp luften man puster inn til over 20 grader, og én som ikke varmer opp fullt så mye. Se her http://www.naaf.no/no/Globale_funksjoner/Bestill/Jonas-varmemaske

Lykke til!

Klem Cathrine :-)

Merethe sa...

Sent svar her, men må bare svare:)

Stakkars liten:(
Vet akkurat hvordan det er.
Jenta mi på 2 år hadde RS-virus da hun var 4 mnd. Ble sendt rett på barneavdelingen i kr.sund, på isolat. Fikk behandling hver 4.time døgnet rundt de første dagene. Vi var på sykehuset i 6 dager, før hun var frisk nok til å dra hjem. Da hadde hun også fått hjelp av fysioterapeut. Hun slet mye med luftveiene og ble veldig tett og surklete i fjorvinter (08). Å jeg merket at når det begynte å snø, var hun på det verste. Hun fikk også Flutide og Ventolin. Vi fikk beskjed om hun ville vokse det av seg. I vinter har hun vært overraskende bra. Brukt astmamedisin et par ganger. Jeg håper bare det fortsetter slik. For det bløs i mammahjertet når hun er så tett og nesten hiver etter pusten.

Krysser fingrene for at din prins skal vokse det av seg.

*mammaklem*

Hege og Øyvind <3 sa...

Hei. Vi merket stor forskjell på ungene da de begynte med singulair. Det er et granulat. Vi har funnet ut at 10 minus er grensa vår får å få et anfall. Dette kan du få papirer på og levere i barnehagen slik at han kan være inne på de kaldeste dagene. Det med å heve dosen på flutide når du merker en forkjølelse ol er på vei, vet du sikkert. Bare ta kontakt hvis noe var uklart. Hege

Seriale