lørdag 16. mai 2009

Hipp Bunad

SNART -17 mai ....
Vi setter oss i bilen i morgen og vender nesen mot Bergen . Det blir spennende å feire dagen der , har aldri vært der 17 mai før ! Jeg må si jeg har store forventninger , hehe, for disse bergenserne i nærmeste familie skryter jo ikke mindre;)

Dessverre er ikke turen bare kos, det er også en begravelse vi skal gjennomføre mens vi er der , min mann manns kjære mormor , men hun ble hele 103 år gammel , så det er jammen ikke verst!¨:)

Jeg sitter her i kveld og lurer på hva jeg skal ha på 17 mai --har jo et skap med et par Container kjoler og det er mulig det blir denne : Fargerik & fresh ....hmm!
Men denne er også veldig søt , og litt 17 mai , med sine blå & hvite striper ....hmm .. ( igjen ! )
Mitt problem er uansett at jeg pakker ALTFORORMYEFORJEGSUGERPÅÅPAKKE....

Greia er nok at slike som meg burde hatt bunad på slile dager ...for noen år siden hadde den tanken vært heeelt absurd , da jeg kunne gå glipp av et nytt plagg i garderoben , men med alderen og hengerumpa så meldte også lysten seg ....på en bunad.
Og skulle jeg ha ville jeg ha hatt en av disse :

( bildet er lånt av tk ) Alle disse er Nordmørsbunader - men jeg liker nok best den til høyre. Jeg er jo opprinnelig fra Møre , så en slik bunad hadde vært koslig å ha her nede i sør .
Her kan du ser bunader som denne

Har du en mening om hav som er Norges flotteste bunad så kan du stemme på det HER

Ønsker dere alle en flott feiring -nå blir dte nok stille herfra til neste uke :) Men vil samtidig TAKKE så mye for alle hyggelige kommentarer jeg alltid får !!! Klem te dere alle fra mæ!!

14 kommentarer:

Emmeline sa...

Halloen du og velkommen til byn:) Du får se etter meg i Baunetoget da...Fotballklubben Baune der man enten går i stripete fotballdrakter i svart og hvitt, eller i bunad...Og jeg går da bare i svart og hvite pynteklær istedet. Sørlendingen som jeg er gift med stikker av når vi andre drar til byen. Han får helt panikk av Bergen Sentrum på 17.mai...KØ kø og atter kø:) Håper likevel at du syns det er kjekt:) GOD TUR VESTOVER!!Klem

organic-lizzi sa...

Kondolerer!...Men jammen har du giftet deg til gode gener:-))
Valgets kvaler blir nok ikke lett når du har sååå mye snadder å velge i mellom..Begge de du viser er bare utrolig søte..De tar jo ikke stor plass i kofferten:-),men detville bunad ha gjordt..
God tur & ha verdens fiineste helg kjære venn:-)
Stooor klem Randi

Anonym sa...

Hei på deg. Jeg har nordmørsbunaden til høyre, men med det rutete forkle med sterke farger som var før og som er blitt populært igjen. Da må en til Heimen i Oslo for å få det. Jeg har arvet min etter min mormor og er stolt bruker av den på bunadsdager. Ikke så mange som har denne bunaden her i Drammen så det blir liksom til at vi "hilsen" på hverandre. God tur til Bergen og ha en fin 17.mai og kondolerer med mormoren til mannen din. Det er bra alder å bli 103 år. Hei igjen.

h.espe sa...

Nydelige kjoler Anniche, men selv foretrekker jeg nok min flotte Nordfjordbunad på 17... ;o)

Leit å høre om "bestemor", men det høres jo ut som hun har hatt et langt og flott liv. Er jo ikke alle forunt å bli 103....

Om kanskje rammene rundt nasjonaldagen blir annerledes i år, så ønsker jeg dere en riktig god 17. mai!

Goklem fra Hildegunn

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

kondolerer med mormor...men tenk 103 år??!!! det er jammen meg ein alder det står respekt av!!

god tur til vakre Bergen :) viss dåke køyre gjennom førde so tut so eg høyre det :) hehe!!!

likte den første kjolen eg. vert bunad på meg, sunnfjordbunaden min :)

håpe du får ei strålande 17 mai :)

Klem M :)

Helene sa...

Så gøy at du skal feire i Bergen:) Joda, er bergenser og synes Bergen er best å feire i, men er veeeldig mye folk i sentrum... Så vi med barnevogner dropper det! Bunader er jo egentlig veldig pent da, gøy med litt tradisjon! Jeg med min noe gravide tilstand sliter iallfall med klærne til 17.... Kos dere med feiringen! Vi sender en tanke til begravelsen, og litt av en alder den damen fikk!

Tina sa...

Kjempefine kjoler du har i skapet ser jeg. Fin 17. mai! 103 år du og du men allikevel trist at de går bort. Lykke til og god reise. Klæm Tina

Jannicke sa...

Kos deg her i Norges vakreste by!!
Vi har ordnet sol og varme også til du kommer!!!
17.mai klem fra J i Bergen.

charm design sa...

Ønsker deg og din familie en riktig flott feiring i Bergen.Finnes ikke vakrere by en Bergen i solskinn.

Sicilie sa...

Mye fint fra Container ja, jeg er så heldig at jeg kan ta på meg den blå Nordlandsbunaden min. Den er nå en gang denf ineste ;)

Den hvetefrie jenta sa...

Utrolig søte kjoler, jeg likte veldig den lyseblå...

Lenemora sa...

ei!

Første gang jeg er innom her, så koselig blogg du har :-)

Jeg tror jeg vil følge deg, ha en fin uke!

Klem fra Lenemora

[morgrethe] sa...

Hallo Anniche.
Kondolerer med mannens mormor.

Nå måtte jeg skrive til deg, for jeg greide å presse meg inn i bunaden min i år også. Jeg har den til venstre, men den må da være litt friskere i fargen enn på bildet ditt;o)

Hils din mamma.
Klem

Anonym sa...

Åh, den første kjolen var nydelig.. Skal i bryllup på en strand i sommer, og tror den hadde passet perfekt.. Hvor er den fra?
Hilsen Christin

Seriale